8 februari 2024

26 mei Maria dolce Maria Wendy Roobol

Maria, Dolce Maria                  

Op zondagochtend 26 mei aanstaande zal in de Felicitaskerk

van Spijkenisse de gebedsdienst geheel in het teken staan

van de Maria-Meimaand.

De aanvangstijd is, zoals gebruikelijk, om half tien.

In een intieme viering nemen professioneel sopraan Wendy Roobol en Elly Munster ons mee door het leven van Maria. Haar programma 'Maria Dolce Maria' is een vertelconcert met 17e- eeuwse Maria-liederen. Haar warme, flexibele en heldere stemgeluid past heel mooi bij de vroeg barokke muziek. Op een bijzondere manier staan we stil bij het leven van de Moeder van alle Moeders, of gewoon Maria. Wie is deze vrouw, die voor zovelen een troost en inspiratiebron is? En waarom spreekt ze zo tot onze verbeelding? Wendy gaat op zoek naar antwoorden.

 

Met verhalen, gesproken tekst en 17e-eeuwse muziek voor zangstem wordt Maria in de schijnwerpers gezet en u bent van harte genodigd om dit mee te maken. Deze uitnodiging geldt voor alle  geïnteresseerden van de Parochie HH. Nicolaas Pieck en Gezellen. Mensen uit Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Rhoon en Rozenburg zijn van harte welkom.

 

Wendy is opgegroeid in Spijkenisse. Haar programma  Maria, Dolce Maria heeft ze al op veel mooie plaatsen mogen uitvoeren. De gelijknamige cd die zij in 2018 heeft opgenomen, met o.a. luitist Arjen Verhage wordt wereldwijd verkocht.

 

In samenwerking met de werkgroep Pastoraat

Koos Rentmeester