13 maart 2023

Eerste Heilige Communie

Eindelijk de eerste Heilige Communie ontvangen

Een aantal werkgroepen in onze parochie zijn actief met het voorbereiden van kinderen zodat zij voor het eerst de Heilige Communie mogen ontvangen. De kinderen komen in een aantal bijeenkomsten bij elkaar en werken in het werkboek dat hoort bij het project ‘Blijf dit doen’. Vaste onderdelen zijn het leren van het kruisteken en het ‘Onze Vader’. Maar er wordt ook verteld over de betekenis van het brood in de Bijbel. Ook horen de kinderen over Jezus die met zijn leerlingen aan tafel zit. Hij breekt het brood en roept ons op, dit te blijven doen. Nu mogen de kinderen voor het eerst bij Jezus aan tafel en het Heilig Brood ontvangen. En ze leren dat ze dat samen mogen doen, met elkaar verbonden. Dat noemen wij de kerk. Daarom is het leuk om dit feest samen met de ouders en de kinderen te vieren.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd: op 16 april om 11:30 uur in Hellevoetsluis, op 14 mei om 9:30 uur in Brielle en op 11 juni om 9:30 uur in Hoogvliet. Op 4 juni is de viering voor de eerste Heilige Communie in onze kerk in Spijkenisse maar omdat er veel familieleden zullen komen, is er heel beperkt plaats voor onze parochianen.

In de kerken van Rhoon en Rozenburg zijn dit voorjaar geen communicanten, kinderen hebben eind vorig jaar daar hun eerste H. Communie mogen doen.

 

namens de werkgroepen, diaken Ronald Dits