16 april 2023

KLEDING UIT HET JAAR NUL (verslag10age7)

De eerste mensen waren helemaal naakt, dat staat in Genesis te lezen. Pas nadat ze verleidt waren door de slang pakten ze bladeren om zich te bedekken. God wist meteen dat dit een teken was dat ze van de verboden vruchten hadden gegeten en maakten toen van dierenhuiden kleding. Later zijn de mensen dierenhuiden en plantenvezels gaan bewerken en zijn de kledingstukken ontstaan die wij vandaag de dag kennen. Het zou hier veel te koud zijn om naakt rond te lopen. Was het in het paradijs dan veel warmer? Is toen al de klimaatverandering begonnen? De jongeren vonden het bovendien een lachwekkend idee om bloot rond te lopen, dat doe je toch niet!

Hoe je gekleed gaat is afhankelijk van meerdere factoren o.a. de cultuur waarin je opgroeit, de gelegenheid, de temperatuur, je werk of functie etc.

In de Bijbel kwamen we ook tegen dat er gesproken wordt over een geestelijke wapenuitrusting die we kunnen ‘aantrekken’ om ons te wapenen tegen de machthebbers van het kwaad. De gordel van de waarheid rond je heupen, de gerechtigheid als harnas rond je borst, de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan je voeten en draag bovenal het geloof als schild waarmee je brandende pijlen kunt doven. Draag als helm de verlossing en als zwaard Gods woorden. Als je je hierbij laat leiden door de Heilige Geest dan kun je God dienen waar je je ook bevindt.

Het was mooi om met de jongeren hierover van gedachten te wisselen. De rest van de avond zijn we aan de slag gegaan om voor de communicanten een verrassing te maken(sssstt...niet verklappen hoor!) en hebben we afgesloten met een gebed.

Voor meer info of opgeven: tel/app: 06-15286157 of email naar: jongenoud@rkkerk-brielle.nl. Vermeld naam en leeftijd en wij nemen dan contact op.
Lukt jou de vrijdagavonden niet, of niet iedere maand, of wil je bij activiteiten zo nu en dan eens helpen? Geen probleem, laat het ons weten. Eerst volgende keer is vrijdag 12 mei 2023