1 juli 2024

Ons kerkelijk huwelijk in Brielle

Op 15 juni hebben we elkaar het jawoord gegeven in de kerk in Brielle. In maart hadden we de eerste stap gezet door te trouwen in het gemeentehuis. Toen hadden we al besloten om op een andere dag voor de kerk te trouwen omdat we beiden kerkelijk zijn opgevoed en wel graag ons huwelijk wilde laten zegenen door God.

Toen we aankwamen, waren er mensen al druk bezig met de voorbereidingen. Wij konden nog even wachten in de pastorie. Hier konden we een deel van de bezoekers aan zien komen, waardoor we wel wat meer spanning kregen. Om half 3 was het zover en liep Gerben met pater Jouri mee naar voor in de kerk. Even later kwam Corine met haar vader van achteruit de kerk aangelopen. Wat meteen opviel was hoe mooi de kerk versierd was en dat er een flinke opkomst was van familie, vrienden en kerkgangers.

Zelf hadden we nog nooit een Huwelijksviering meegemaakt in een kerk, dus het was even spannend. Toch wees het zich vanzelf en begeleide pater Jouri ons hierin goed. De liederen klonken mooi en vol, door de aanwezigheid van het koor en de mensen uit de kerk die mee zongen. Na de felicitaties van de pater, kregen we vanuit de kerkgemeenschap een groot hart met daarop kleine hartjes met lieve gelukswensen en een bijzonder boompje voor in onze tuin. Dit vonden wij erg attent.

Vervolgens was er een receptie in een volle ten Have zaal waar we de taart hebben aangesneden en een kopje koffie en thee konden drinken met de aanwezigen. In de kerktuin hebben we nog wat foto’s kunnen maken. Hierna hebben we onze weg vervolgd naar Goudswaard, waar we ’s avonds nog een feest hadden.

Wij willen iedereen bedanken voor hun hulp. We hebben een prachtige dag gehad waar we nog vele jaren op terug kunnen kijken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

Liefs,

Gerben en Corine