3 september 2023

Schoenendozen op plek van bestemming

De schoenendozen van afgelopen jaar zijn op de plek van bestemming, Oost Roemenië, aangekomen en uitgedeeld. Met hartelijk dank aan alle vlijtige en hulpvaardige mensen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen jaar zijn er met de hulp van vele handen 123 schoenendozen gevuld voor kansarme kinderen. In deze dozen gaat een vaste basis; 4 schriften, 4 pennen en 4 tekenpotloden, een etui met kleurpotloden een gum en puntenslijper een groot stuk zeep en tandpasta met een tandenborstel, een knuffeltje en een linnentas( die door wat handige dames worden vervaardigd van leuke restant lappen). Hierdoor krijgen de kinderen gelijke kansen om naar school te kunnen.

De ruimte die in de doos over is vullen we met een zelfgebreide/gehaakte muts, of wantjes of een sjaal, wat speelgoed afgestemd op de leeftijd, haarelastieken, knutselpapier, een autootje of een popje, sleutelhangers, sierraden, knikkers etc. Deze spullen verzamelen we het jaar rond en ook worden er het jaarrond stevige schoenendozen opgehaald en versierd, zodat de reclame niet meer te zien is om tenslotte weer te kunnen vullen. Al met al een hoop gesjouw, maar zeer de moeite waard.

Ook komend jaar gaan we hier mee verder. Mocht u spulletjes hebben of willen helpen dan horen we het graag, dit kan via een emailtje naar  omziennaarelkaar@rkkerk-brielle.nl of telefonisch 06-15286157