21 mei 2023

verslag 10age7 van 12 mei; Genieten van de schepping

seringen orange and pink tulips flowers in close-up photography a close up of a plant with drops of water on it  pink rose on wicker basket

Op vrijdag 12 mei was er een bijeenkomst van 10age7. Het thema was: Genieten van de schepping. De Schepper heeft een grote diversiteit aangebracht en wij mogen daarvan genieten telkens weer, maar staan we daar ook bij stil? We hadden gevraagd of de jongeren (een bosje) bloemen wilden meebrengen. Daar hebben we de kerk mee versierd voor de Eerste Heilige Communieviering die zondags plaats zou vinden. Een kleurig en geurig geheel. Daarna hebben we pictionairy gespeeld (iemand krijgt een woord en tekent dit, waarbij de andere moeten raden wat het is) met allemaal woorden uit de natuur o.a. dieren, planten en natuurverschijnselen. Het duurde even voordat de link werd gelegd naar het thema van de avond. In de Bijbel kom je gelijk al in de eerste hoofdstukken het scheppingsverhaal tegen, wat bij iedereen gelukkig wel bekend was. In de psalmen wordt daar nog al eens op dichterlijke wijze een lofzang aan gewijd. De meeste keren zijn we er ons niet eens van bewust hoe prachtig de schepping in elkaar zit, het is gewoon om ons heen als een vanzelfsprekendheid. Gelukkig zijn alle mensen ook anders anders zou het saai worden en voorspelbaar. Daarna deden we nog een spel; "Papegaaien" wie zeggen het meest op het zelfde moment precies hetzelfde, dat was wel een beetje hilarisch en gezellig.  Vervolgens werd er nog het lied van Elly en Rikkert gezongen 'kijk eens naar de vogels' als afsluiting van deze thema avond.

Dit seizoen is er nog één afsluitende vrijdagavond in juni, daarna hopen we in september weer van start te kunnen gaan met het 17e seizoen van 10age7.

Voor meer info of opgeven: tel/app: 06-15286157 of email naar: jongenoud@rkkerk-brielle.nl. Vermeld naam en leeftijd en wij nemen dan contact op.
Lukt jou de vrijdagavonden niet, of niet iedere maand, of wil je bij activiteiten zo nu en dan eens helpen? Geen probleem, laat het ons weten.