16 november 2024

Uitreiking Elisabeth certifcaten

Gemeenschap: Algemeen
Locatie: zie informatie,

Uitreiking Elisabethcertificaten

Caritasinstellingen en parochies zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Elisabethcertificaten op zaterdag 16 november. Initiatieven konden tot 4 juli worden aangemeld. De bijeenkomst waarin aan een dertigtal diaconale initiatieven in het bisdom een Elisabethcertificaat zal worden uitgereikt, vindt plaats op zaterdag 16 november in de H. Bartholomeuskerk in Nootdorp vanaf 10.00 uur.

Met de Elisabethcertificaten worden diaconale activiteiten van parochies en kerkelijke instellingen en de inzet van vrijwilligers beter zichtbaar. Tegelijk wordt ermee duidelijk dat deze initiatieven belangrijk zijn en aandacht, ondersteuning en navolging verdienen.

Dit jaar zijn de diaconale initiatieven verbonden met het thema van het Heilig Jaar 2025: Pelgrims van hoop. Het gaat om diaconale activiteiten die hoop geven, verbinding brengen, waarbij mensen elkaar ontmoeten en leren kennen. Het gaat om activiteiten waarbij mensen samen optrekken, samen over grenzen heen dingen aanpakken of samen delen.

De Elisabethcertificaten zijn vernoemd naar de heilige Elisabeth van Thüringen, patrones van de caritas en een van de patroonheiligen van de kathedraal van Rotterdam.

Locatie:
H. Bartholomeuskerk
Veenweg 36
Nootdorp

  • De H. Bartholomeuskerk is op zaterdagochtend goed bereikbaar via NS station Den Haag - Ypenburg. U loopt in 10 minuten naar de kerk.
  • Komt u met metrolijn E dan kunt u op station Leidschenveen overstappen op tram 19 richting Delft, uitstappen op tramhalte Weidevogellaan. Vanaf NS station Delft neemt u deze tram richting Leidschendam.
  • Ook vanaf tramhalte Weidevogellaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerk.
  • Komt u met de auto dan is er voldoende parkeergelegenheid tegenover de kerk. Hier kunt u vrij parkeren.

Aanmelding:
Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link. Graag z.s.m. maar voor 12 november.

 

 

Programma:
9.45 uur Ontvangst
10.00 uur Eucharistieviering, hoofdcelebrant is bisschop Van den Hende
10.45 uur Koffie
11.15 uur Sant’Egidio – lezing door Dirk van der Goten
12.00 uur Presentatie 5 projecten
12.30 uur Lunch
13.30 uur Uitreiking certificaten
14.15 uur Ontmoeting
15.00 uur Afsluiting

 

Lees ook: Aanmelding voor de Elisabethcertificaten 2024 is geopend (bericht d.d. 4 april 2024). De aanmeldperiode sloot op 4 juli.