8 augustus 2024 t/m 10 augustus 2024

Augustusbedevaart naar Kevelaer 8-10 augustus 2024

Gemeenschap: Algemeen
Locatie: zie informatie,

Augustusbedevaart naar Kevelaer 8 tot en met 10 augustus 2024
Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, troosteres der bedroefden, biedt een ieder vertroosting, kracht en energie. We komen bij “Moeder Thuis”, een plek die heel bijzonder is voor velen.
Het samen op bedevaart gaan naar deze bijzondere plaats is een mooie manier om samen het geloof te beleven en er voor elkaar te zijn.
Eén of drie dagen pelgrimeren bij de Troosteres der Bedroefden is een bron van troost en geloof. Tevens biedt het Genadeoord ook vele mogelijkheden voor contact met medegeloofsgenoten en ontspanning. U kunt aansluiten bij de drie-daagse bedevaart, maar uiteraard ook bij de een-daagse op vrijdag 9 augustus.
De bedevaart bestaat uit meerdere traditionele liturgische plechtigheden: een plechtig Lof, een Kruisweg in het Kruiswegpark, een H. mis, een Lichtprocessie op de 1e avond en een Hoogmis in de Basiliek op vrijdag 9 augustus.
Voor de 130e keer sinds de oprichting in 1894 wordt de jaarlijkse zomerbedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer georganiseerd door de Haagse Bedevaarten.
Gezinnen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het speciale programma voor ouders en kinderen, zie de speciale pagina hiervoor op onze website.
Er zijn diverse opstapplaatsen, waaronder Leiden, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Rijswijk.
De deelnamekosten per persoon en het aanmeldingsformulier voor zowel de een- als de driedaagse bedevaart kunt u terugvinden in de folder die u kunt downloaden via www.bedevaart.nl
Hier kunt u zich ook aanmelden.
Nadere informatie via dehaagsebedevaarten@gmail.com of via telefoon 06-49890002.
Ineke Huitema-Versteeg
Secretaris Haagse Bedevaarten