13 september 2024

Marriage course

Gemeenschap: Algemeen
Locatie: zie informatie,

Voor (aanstaande) echtparen

De Marriage Course is voor alle (aanstaande) echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus ga je in een ontspannen sfeer met zijn tweeën in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend - en met een flinke scheut humor.

De eerste avond bestaat uit een inleiding en gesprek over de betekenis van het sacrament van het huwelijk. De Marriage Course behandelt daarna praktische onderwerpen die in het huwelijk een belangrijke rol spelen:

Communicatie: praten en luisteren
Toewijding: tijd voor elkaar nemen
Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders
Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven
Liefde in actie: de vijf talen van de liefde
Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
Gedeelde doelen en waarden
Gelijkwaardigheid en verbondenheid
Na het eten gaan we samen aan de slag met het thema van de avond. We kijken daarbij telkens met alle deelnemers samen naar korte, inspirerende inleidingen. Daarbij delen ook deelnemers van eerdere cursussen hun ervaringen. Vervolgens praat ieder stel onderling door over de vragen in het cursusmateriaal. Geen vraag blijkt te gek om te stellen… en om serieus te bespreken.

Cursussen
Marriage Course online

De Marriage Course wordt online gehouden:

De catechese avond die onderdeel uitmaakt van de cursus is de enige avond die op locatie plaatsvindt: Paus Franciscus Huis, Heereweg 271 te Lisse, start op 13 september om 19.45 uur met koffie/thee/koek en een hapje (geen maaltijd) en een drankje. De rest van de cursus volgt vanaf 4 oktober online.
Deelnemers kunnen zich uiterlijk op 13 september 's ochtends aanmelden.
De cursus is opgezet voor stellen die willen gaan trouwen én voor reeds langer gehuwden.
De data zijn: 13 september (catechese avond op locatie) en de rest online: op 4 en 18 oktober, 8 en 22 november, 13 december, 10 en 24 januari om 19.45 uur tot 22.00 uur en op 7 februari vindt de evaluatie avond plaats om 20.30 uur.
Verdere informatie volgt tijdens de cursus.
Aanmelding kan via dit formulier: Aanmelding 7e online Marriage Course Bisdom Rotterdam najaar 2024
Kosten: € 40,26 per paar.
Marriage Course op locatie

De Marriage Course wordt niet alleen online gehouden, maar ook op locatie. Vanuit de parochies Sint Jan de Doper (omgeving Gouda) en Franciscus en Claraparochie (omgeving Nieuwkoop) en de Heilige Lodewijk (Leiden) vindt de Marriage Course plaats op acht vrijdagavonden. De kosten hiervoor zijn € 200 per paar.

Voor meer informatie mail naar marriagecourse@sintjandd.nl.

Tot slot
Maak als aanstaand echtpaar zo snel mogelijk ook een afspraak met degene die in de parochie waar je gaat trouwen verantwoordelijk is voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering (mocht je dat nog niet hebben gedaan).