27 maart 2024 t/m 31 december 2024

Online Kerkcafé

Gemeenschap: Hellevoetsluis
Locatie: zie informatie,

Online Kerkcafé smaakt naar meer!

9 maart 2024
Verslag van het eerste online Kerkplein KerkcaféOp woensdag 6 maart 2024 vond het allereerste online Kerkplein Kerkcafé plaats, georganiseerd door De Zalige Zalm. Het Kerkcafé is een nieuwe vorm voor mensen uit allerlei kerken om online rond een thema bij elkaar te komen en ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen. In het Kerkcafé, dat we met regelmaat zullen openen, zal telkens een ander thema centraal staan dat actieve kerkmensen bezighoudt. In dit allereerste Kerkcafé, dat met 30 stamgasten goed vol zat, ging het over de vraag: ‘Hoe betrek je jongeren bij de kerk?’. Met 3 enthousiaste sprekers, praktijkvoorbeelden en inbreng van alle deelnemers is er een geweldige start gemaakt met het online Kerkcafé. Lees hier verder voor een samenvatting van de inhoud. Meer informatie: https://dezaligezalm.nl/online-kerkcafe-smaakt-naar-meer/

Een Verhaal uit de praktijk

  • Rini Dijkhuizen is kerkelijk werker in Wesepe en werkt met kleine groepen. Ze geeft aan dat het moeilijk is om ouders enthousiast te maken voor jeugdwerk in de kerk. Rini pakt het creatief aan door naar de kinderen toe te gaan, in plaats van hen naar de kerk te laten komen. Ze brengt onder andere pakketjes met Kliederkerk opdrachten naar gezinnen, wat positief wordt ontvangen. Daarnaast zijn filmavonden altijd succesvol, en ze maken plannen om jongerendiensten te organiseren.
    Meer informatie over: Kliederkerk 

Tip

Wijs anderen in je omgeving op Kerkplein, een gratis account is zo gemaakt! Laten we samen voor zorgen nog meer inspiratie en uitwisseling op Kerkplein!
Ga direct naar -> Kerkplein! 

Meer agendapunten