Jongerenpastoraat

DKDD

DKDD staat voor De Kerk Draait Door, een gespreksgroep van zo'n vijftien jongeren die gestart is in 2017 door en voor jongeren van 18-35 jaar. Eens in de zoveel tijd komt de groep bij elkaar voor een goed gesprek of er wordt op uit getrokken. De onderwerpen van de avond variëren van een avond over één van de Sacramenten, over vasten, of een gesprek met bisschop v.d. Hende over “bidden."

De jongeren gaan ook regelmatig op stap. Zo is de groep al een paar dagen op bedevaart naar Rome geweest en een dagje naar Den Bosch met als thema 'Bier en Bossche Bollen', waar uiteraard begonnen werd met een viering in de Sint Jan.

 

 

De bijeenkomsten vinden plaats in de pastorie van Oude Tonge aan de Voorstraat 15. Ze starten rond 18.00 uur met een eenvoudige, doch voedzame maaltijd die iedere keer door een ander gekookt wordt. En uiteraard wordt er een biertje of wijntje bij gedronken.

 

 

 

In oktober is er een gesprek geweest met Mgr. G. de Korte over 'Laudatio Si"
Paus Franciscus heeft met Laudato Si een belangrijke christelijke bijdrage geleverd aan de dialoog over de toekomst van onze wereld. In zijn encycliek beschrijft hij de oorzaken en samenhang van wereldwijde milieuvervuiling, de ecologische schade van moderne leefstijl en de risico’s van gevolgen van klimaatverandering. Een problematiek die ook het armoedevraagstuk in stand houdt. De Paus erkent dat de vraagstukken complex en weerbarstig zijn en hij geeft verbanden aan. Uiteindelijk gaat het om onze levenswijze en de armoede in onze wereld. Laudato Si is een oproep aan iedereen zich in te zetten voor behoud van de aarde en het terugdringen van structurele armoede.

 

 

 

Vrijdag 13 november een eucharistieviering, in plaats van het gesplande  gesprek met Mgr. v.d. Hende over "Christen zijn in deze tijd."
Door de coronamaatregelen hebben de jongeren samen met de bisschop de eucharistie gevierd, gevolgd door korte aanbidding

 

 

 

 

Woensdag 9 december bezoekt Martijn van Helvert CDA-kamerlid de Kerk van Oude Tonge.
Het zou het lang verwachte tegenbezoek aan Martijn van Helvert in de Tweede Kamer moeten worden, met uiteraard een bezoek aan Moeder Maria van het Parlement. Een Mariabeeld in de Tweede Kamer. Want iedereen kan wel een beetje bezinning gebruiken, aldus Martijn.

 

Maar helaas gaat ook dit bezoekje niet door. In plaats daarvan komt Martijn van Helvert naar Oude Tonge. In de viering aldaar zal hij een overweging verzorgen.

Aankomende vieringen

21 juli 2024 om 09:30
Hoogvliet
Woord en Communieviering
21 juli 2024 om 11:30
Hellevoetsluis
Woord en Communieviering
21 juli 2024 om 09:30
Spijkenisse
Eucharistieviering
21 juli 2024 om 11:30
Rozenburg
Eucharistieviering
21 juli 2024 om 09:30
Brielle
gebedsdienst
21 juli 2024 om 11:30
Rhoon
gebedsdienst
28 juli 2024 om 09:30
Hoogvliet
Eucharistieviering
28 juli 2024 om 11:30
Hellevoetsluis
Eucharistieviering
28 juli 2024 om 09:30
Brielle
Eucharistieviering
28 juli 2024 om 11:30
Rhoon
Eucharistieviering
Bekijk meer