Nieuwsblad de Zevensprong

Met de “Zevensprong” kunt u op de hoogte blijven van het nieuws van de Brielse gemeenschap. Als er een nieuwe editie verschijnt wordt dit via de email bekendgemaakt aan de abonnees. Aanmelden hiervoor kan via website@rkkerk-brielle.nl

Wilt u een papieren versie en bent u bereid om een abonnementsbedrag van € 20,00 per jaar te betalen, dan kan dat. Geef u op via redactie@rkkerk-brielle.nl en geef uw abonnementsgeld in een gesloten envelop af op de pastorie of in de brievenbus.

H.Bernadette Soubirous (feest 16 april)

Inhoudsopgave
Van de redactie
Kopijdatum voor de Zevensprong van april
Tijden, Plaatsen, Voorgangers en Intenties
Steun uw eigen kerk financieel
Vacatures locatieraad
Zondag 14 april 2024: Goed Nieuws!
Sam’s Kledingactie gaat weer van start
Eerste Vrijdagviering
Bijbelverhalen bij Ten Have
Sjoa herdenking op 7 april
Over de heilige van de maand
Mededeling-mailing
Langskomen of contact?
Opgeven van misintenties

Kopijdatum voor de Zevensprong van mei

KOPIJ INSTUREN TOT UITERLIJK 24 april aan redactie@rkkerk-brielle.nl Tekst moet in .doc, .docx of .odt. Afbeeldingen alleen ter illustratie! Deze editie verschijnt rond 1 mei 2024.

 

Tijden, Plaatsen, Voorgangers en Intenties

(Informatie onder voorbehoud)

07-04. 09:30 Brielle (W&G) Jan en Carlo Kösters, Wim de Hertogh
14-04. 09:30 Brielle (YK) *
21-04. 09:30 Brielle (W&G) *
28-04. 09:30 Brielle (RW) *

* Geen misintenties bekend ten tijde van publicatie.
(YK): pater Y. Konchenko, sdb (RW): pastor R. Winkelhuis
(W&G): Woord- en Gebedsviering (HE): pastoor H. Egging

 

Steun uw eigen kerk financieel

Steun uw eigen kerk en maak uw bijdrage over via IBAN NL25INGB0000563140 ten name van Nicolaas Pieck Mart. Van Gorcumkerk of gebruik de onderstaande QR code van de Givt app. Deze is NIET van de AKB maar een algemene donatie. Wij hebben uw steun nog steeds hard nodig!

Vacatures locatieraad

De locatieraad heeft meerdere vacatures:
- voorzitter
- secretaris
- contactpersoon Omzien Naar Elkaar
- contactpersoon Liturgie

Hoewel onze gemeenschap altijd meer vrijwilligers kan gebruiken, zijn leden van een locatieraad zeer hard nodig. Mocht u vragen hebben over de invulling van de genoemde functies, aarzel dan niet contact op te nemen met de leden van de locatieraad.

Zondag 14 april 2024: Goed Nieuws!

Tijdens de viering van zondag 14 april 2024 om 9.30 uur zal er voor de kinderen een kinderwoorddienst plaatsvinden. Na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) worden de kinderen uitgenodigd om samen naar de Ten Have-zaal te gaan. Tijdens de kinderwoorddienst zal aandacht besteed worden aan het evangelie van die zondag (Lucas 24,35-48).De leerlingen die op weg naar Emmaüs Jezus hebben ontmoet vertellen aan de anderen wat ze meegemaakt hebben. Terwijl ze nog aan het vertellen zijn, verschijnt Jezus weer in hun midden. En weer konden ze het nauwelijks geloven en dachten ze een geest te zien.
Jezus is niet teleurgesteld, maar helpt de leerlingen op weg. Niet alleen mogen ze de wonden zien en eet Hij iets om ze te helpen geloven dat Hij het werkelijk is, maar Hij verwijst ook naar de heilige Boeken, waar over Hem geschreven staat.


Met de teksten van de Profeten in de hand, zullen de leerlingen iedereen het Goede Nieuws kunnen vertellen. Met de kinderen denken we vandaag na over wat en wie je kunt geloven, en hoe moeilijk dat kan zijn. Wanneer je iemand vertrouwt, dan weet je dat je die persoon eerder kunt geloven dan zomaar een vreemde. Ook in het geloof werkt dat zo.

 

Sam’s Kledingactie gaat weer van start

Onder het motto “Uw kleding geeft toekomst” kunt u op zaterdag 13 april weer kleding en schoenen inleveren. Van 10:00 uur en 12:00 uur staan we dan weer voor u klaar in de Venkelstraat (tegenover de ingang van de school De Brielse Veste) in Brielle om de goederen in ontvangst te nemen. Deze keer is de opbrengst bestemd voor het onderwijsproject van Cordaid in het Shabee Sombo district (Ethiopië).
Met uw hulp kunnen we in dit district kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden en hoop geven op een betere toekomst.
Doet u weer mee?

Wat mag u allemaal inleveren?
Naast goede gebruikte kleding en schoenen (deze per paar aan elkaar binden) zijn wij ook blij met een aantal andere artikelen, zoals speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, washandjes en zakdoeken. Graag deze artikelen apart van de kleding in een gesloten plastic zak aanbieden.
Wij kunnen helaas geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aannemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Lugtenburg, tel.nr. 06-189 63 501.

Eerste Vrijdagviering

Op vrijdag 5 april komen we om 10:00 uur weer samen rond woord en gebed in de Ten Havezaal van het parochiehuis in de Nobelstraat in Brielle. Na afloop hiervan kunnen we onder het genot van een kop koffie en thee nog wat met elkaar verder praten.

Bijbelverhalen bij Ten Have

Op woensdag 17 april vertonen we in het parochiehuis in de Nobelstraat in Brielle weer een prachtige verfilming van één van de bijbelverhalen. We starten om 10:00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Sjoa herdenking op 7 april

Op 7 april 2024 de jaarlijkse Holocaust-herdenking in Rotterdam plaats. Vanaf 5:00 's-morgens worden op het Stadspodium aan het Grote Kerkplein 7000 namen genoemd van Joden uit Rotterdam en uit de Zuid-Hollandse eilanden, die tijdens de nazi-tijd zijn weggevoerd en vermoord. 's-Avonds om 19:00 uur vindt in de Laurenskerk in Rotterdam een herdenkingsdienst plaats. In deze dienst zal rabbijn Awraham Soetendorp een toespraak houden.

Over de heilige van de maand

7 januari 1844 - 16 april 1879 Nevers
Geboren als een oudste dochter van een arme molenaar had zij een armoedige en onplezierige jeugd. Ze was astmatisch en vrijwel ongeletterd. Tussen 11 februari en 16 juli 1858 kreeg zij in een grot van de rots Massabielle bij Lourdes achttien verschijningen van Maria die zich de Onbevlekte Ontvangenis noemde. Ook al hadden de visioenen plaats in aanwezigheid van andere mensen, toch heeft alleen Bernadette iets gehoord of gezien. Haar visioenen gingen vergezeld van opdrachten.

 

Mededeling-mailing

Wie nog actueler nieuws wilt ontvangen dan in dit blad staat, kan zich aanmelden via website@rkkerk-brielle.nl met als onderwerp “Aanmelding Mededeling mailingof via onze website https://hhnicolaaspieckengezellen.nl/kerken/brielle

De berichten van deze mailing hebben een link waarmee u direct door kunt klikken naar het nieuws op de “Mededelingen” pagina van de website.
Via deze mailing wordt:
- mededelingen verspreid die tussen de edities van de Zevensprong (en zeker van de Pieckfijn) door komen;
- bericht van overlijdens; vanwege de AVG zullen alleen in de mailing de volledige namen worden vermeld.
- bericht gegeven van het verschijnen van de digitale versies van de Zevensprong.

Langskomen of contact?

Bent u opgenomen in het ziekenhuis, bent u thuis langdurig ziek of wilt u om een andere reden, dat iemand uit de parochie bij u langs komt of contact met u opneemt: laat het ons weten. U kunt bellen met Miep Hink 416 291 (telefoonnr. vermeld met toestemming) en met de parochiewacht 0181-412 142 (maandag t/m donderdag van 9:30-11:30 uur.)

Opgeven van misintenties

U kunt uw misintenties opgeven via het formulier op de website of via de parochiewacht. Vrije misintenties, zoals bijv. 25 jarig huwelijk, kunt u opgeven via misintenties@rkkerk-brielle.nl. Per misintentie vragen wij u een stipendium van € 10,00. U kunt deze betaling doen naar IBAN NL25 INGB 0000 5631 40 t.n.v. Nicolaas Pieck Mart. Van Gorcumkerk in Spijkenisse o.v.v. Misintenties Brielle.

 

Aankomende vieringen

21 april 2024 om 09:30
Hoogvliet
Woord en Communieviering
21 april 2024 om 11:30
Hellevoetsluis
Eucharistieviering
21 april 2024 om 09:30
Spijkenisse
Eucharistieviering
21 april 2024 om 11:30
Rozenburg
Eucharistieviering
21 april 2024 om 09:30
Brielle
gebedsdienst
21 april 2024 om 11:30
Rhoon
gebedsdienst
28 april 2024 om 09:30
Hoogvliet
Eucharistieviering
28 april 2024 om 11:30
Hellevoetsluis
Eucharistieviering
28 april 2024 om 09:30
Spijkenisse
gebedsdienst
28 april 2024 om 09:30
Brielle
Eucharistieviering
Bekijk meer